Næringsindhold

Fedt i maden

 

Anbefalet energifordeling:

 

Protein 10 - 20 %
Kulhydrater 50 - 60 %
Fedt max. 30 %

 

For at kroppen skal kunne fungere har den brug for energi, som den får fra proteiner, kulhydrater og fedt i maden. Ovenfor ser du Fødevarestyrelsens anbefaling til energifordelingen i din mad. Mht. fedt er det ikke blot vigtigt at tænke over mængden af fedt du indtager, men også hvilken slags fedt der er tale om.

 

Fedt er et nødvendigt næringsstof for kroppen. Ofte taler man om to slags fedt nemlig umættet fedt og mættet fedt. Umættet fedt indeholder livsvigtige fedtsyrer, og det finder man i f.eks. planteolier og fede fisk. Omvendt skal man passe på indtaget af mættede fedtsyrer (f.eks. fra mejeriprodukter og fedt kød), der øger indholdet af kolesterol i blodet og dermed risikoen for hjertekarsygdommen.

 

Hvis du ønsker at sænke Fedtenergiprocenten i maden fra Submarine kan du f.eks. fravælge osten, som indeholder en høj andel af mættet fedt. Omvendt er vores Husets Dressing rig på umættede fedtsyrer fra vegetabilsk fedt, der samtidig fremmer optagelsen af vitaminer og mineraler fra maden.

 

Læs mere om kost på Fødevarestyrelsen's hjemmeside.