Maden

 

 

Submarine er en 100% danskejet sandwich restaurant, der åbnede sine døre i april 1994. Restauranten er beliggende i gågademiljøet i Odense City, nærmere betegnet Kongensgade 45.

 

Hos Submarine kan du få de lækre, sunde og velsmagende amerikanske Sandwiches (Subs) - både som take-away og som eat-in.

 

Konceptet er skræddersyet til dem, der efterspørger sundt og hurtigt kvalitetsmad til rimelige priser.

 

Vi bager vores brød, så de altid er friske uanset om du besøger os morgen eller aften og din sandwich biver først lavet i det øjeblik du bestiller den. Du følger selv tilberedelsen og får med garanti en frisklavet sandwich, præcist efter dine ønsker.

 

De amerikanske Sandwiches fås i to størrelser, hele og halve brød, hvor de hele brød er 1 fod lang ( 12 tommer), og de halve er 6 tommer ( 6"). Du kan vælge mellem lyst grahamsbrød og fuldkornsbrød.

 

Vore boller er 4" i diameter.

 

Alle Sandwiches serveres med friskhakket sprød iceberg salat, gulerødder, tomater, agurker, løg, pickles, grøn peber, oliven og chili - helt efter eget ønske.

 

Her finder du vores Menufolder

 

 

 

Råvarer

 

Det er ikke en hvilken som helst salat eller skinke, der bliver udvalgt til at indgå i Submarines Sandwiches....

 

Derfor er vi også meget kræsne, når det gælder valg af leverandører.

 

Råvarerne skal overholde visse krav omkring fedtindholdet. Det anbefales generelt, at højst 30% af energien i en madvare skal komme fra fedt. Faktisk er det sådan, at langt de fleste Submarine Sandwiches har en fedtenergiprocent på under 30%, og det medregnet husets dressing!

 

 

Kødvarer

 

Pålægsvarerne bliver nøje udvalgt udfra flere kriterier; bl.a. lavt fedtindhold og kvaliteten af kødet. F.eks. er skinken fremstillet af ren skinkemuskulatur i stedet for bovstykker, som er meget billigere.

 

Flere af pålægsvarerne bliver specialfremstillet kun til Submarine. Det gælder peperoni, der bliver fremstillet med røde paprikastykker og flere andre krydderier. Peperonien indeholder ikke kunstige smagsaromaer.

 

Til fremstilling af Barbeque Pork bruges der skinkeinderlår, som er noget af det mest fedtfattige kød på en gris. Det betyder, at denne Sub er én af de mest fedtfattige vi har.

 

 

Brødet

 

Vi har vores helt eget fiberrige brød efter egen opskrift. Brødet er bagt på hvede og grahamsmel. Vi bager brødene løbende gennem dagen, så de altid er helt friske. I opskriften på brødene indgår ikke maltsirup. Maltsirup tilsættes normalt for at få brødet til at se grovere ud, idet det gør brødet mørkere.

 

 

Fuldkornsbrød

 

I foråret 2009 begyndte vi at tilbyde fuldkornsbrød. Fuldkornsbrød er et groft og fiberrigt brød, hvor størstedelen af melet er fuldkornsmel. Fuldkornsmel er mel hvor både kim og skaldele er med. I traditionelt hvidt mel er kim og skaldele frasorteret.

 

For at man må kalde et brød for fuldkornsbrød, skal minimum 50% af melet være fuldkornsmel. Det er det i vores brød, og derfor foretrækker vi at kalde vores brød for fuldkornsbrød og ikke bare groft brød.

 

Fuldkornsmel er rig på kostfibre, vitaminer og mineraler.

 

 

Grøntsager

 

Salaten vi bruger, er iceberg salat. Om sommeren er den dansk, og om vinteren er den typisk fra Spanien.

 

Salaten bliver renset, skyllet og snittet hos leverandøren og leveres friskpakket.

 

De øvrige friske grøntsager bliver udvalgt og kvalitetskontrolleret af Submarine hos Gasa i Odense.

 

 

Dressinger

 

Husets Dressing er den mest brugte dressing på Submarine. Det er en dressing med mild sennepssmag, og den kan anbefales til alle Subs. Vore dressinger er så vidt muligt lette dressinger.

 

Vi har valgt ikke at have nogle fedtfrie dressinger. Det skyldes bl.a., at vi foretrækker naturlige råvarer. Derudover er der i vore dressinger fortrinsvis brugt vegetabilsk fedt, som udover at være en vigtig bestanddel af en god og alsidig kost, også fremmer optagelsen af mange vitaminer og mineraler.

 

 

 

Næringsindhold

 

Informationer om næringsindholdet i samtlige varer du kan købe hos Submarine, findes i et skema under den nærmere beskrivelse af hver vare. Du kan også downloade en næringstabel her.

 

I størstedelen af Subs, sandwich og salater har vi valgt at medtage ost, Husets Dressing og alle grøntsager fra salatbaren i beregningen af næringsindholdet. Grunden er, at langt de fleste af vores kunder vælger dette. Dog vil du for det meste også kunne finde næringsindholdet for en vare, når osten er fravalgt.

 

 

Se vores kontrolrapport her.